driveway

Har du i lang tid overvejet at lave en ny og flottere indkørsel? Indkørslen har meget at sige, når det handler om førstehåndsindtrykket af dit hus. Den skal både være flot at se på, men samtidig også være yderst funktionel, så du nemt kan køre din bil ind i carporten/garagen eller gå hen til postkassen uden at vælte over unødvendigt pynt eller dårlige fliser. I det følgende får du en række gode råd til, hvilke ting du skal overveje, inden du går i gang med omlægningen af indkørslen.

Indkørslens formål

Inden du går ud og vælger det første materiale til indkørslens belægning, skal du nøje tænke på indkørslens formål. For det første skal du tage stilling til adgangsvejen hen til dit hus’ hoveddør. Her skal du tænke på, at vejen derhen skal være nem og hurtig at komme til og færdes på, så du lynhurtigt kan komme sikkert fra bilen og ind i ly, hvis regnen siler ned. Det sidste, du kunne tænke dig, er formodentlig en besværlig og irriterende rute hen mod hoveddøren, så diverse tasker og indkøbsposer er drivvåde, når du når ind i huset. For det andet skal du ligeledes tænke grundigt over, hvilket fodtøj du normalvis bruger, så du ikke vælger en belægning, der kan skabe problemer for fodtøj med høje hæle. For det tredje er det fornuftigt at tænke på vedligeholdelsen af indkørslen, hvor du skal overveje den nemmeste løsning for snerydning om vinteren samt ukrudtsbekæmpelse om sommeren. Endelig er det en god idé at tænke på nedsivning af regnvand inden belægningen af indkørslen. I denne sammenhæng kan du for eksempel vælge en type belægning, der naturligt opfanger store mængder vand, så du dermed undgår en oversvømmet kælder.

Valg af belægning til indkørslen

Når du skal til at vælge hvilken belægning, indkørslen skal have, er der en række materialer, du kan vælge imellem. Som regel belægges indkørsler med sten, da belægningen hermed kan holde til bilens vægt. Derudover er det et stort plus, hvis du kan komme tørskoet ind i hjemmets rammer på et fast underlag, hvor mudder grundet regnvand ikke er en realitet. Belægningen, i form af sten, kan bestå af blandt andet ral, som er små natursten, eller fliser, ofte støbt af beton eller tilhuggede natursten. Ral spredes udover en ukrudtsdug og fås i adskillige nuancer såsom sandfarvede, rødlige og sorte nuancer. Hermed er der rig mulighed for at vælge netop den nuance, som vil passe til husets farver. Hvis du hellere vil vælge belægningen i form af fliser, kan du her vælge imellem diverse former og farver, som ligeledes kan kombineres i forskellige mønstre, så du kan skabe en særdeles flot indkørsel. Ønsker du desuden for eksempel at afmærke to parkeringspladser i indkørslen, kan du lade mønstrene afgrænse din forhaves forskellige zoner. Udover ral og fliser kan du ligeledes anvende granitskærver som belægning til indkørslen, hvis du ønsker at have små sten som belægning. Klik her for at få flere informationer om samt mulige priser for denne form for belægning.