Dette indhold er sponsoreret.

Hvis du ikke er så meget til kæledyr og den slags, der forpligter på længere sigt, kan du med fordel overveje at investere i fisk. De er nemme at passe, de kræver meget lidt af dig, og så kan de ovenikøbet bidrage til at give din bolig mere liv. Med et fint akvarie og flotte fisk kan du give din indretning et boost. Samtidig kan du holde dig selv og ungerne beskæftiget ved at få fornøjelse af nye, små beboere i hjemmet.

Det skal du være opmærksom på

Inden du for alvor realiserer dine drømme om at få fisk, er det altid en god idé at gøre op med dig selv, om du virkelig er klar. For selvom de er nemme at passe, og de ikke kræver lige så meget som et almindeligt kæledyr, skal du tage dig af dem. Det kræver blandt andet, at du er opmærksom på, hvad det indebærer at have fisk. Typisk kan størstedelen af forskellige fiskearter blive mellem to og otte år. Det vil altså sige, at du skal være indstillet på at have dem de næste år.

Derudover er det vigtigt, du sætter dig ind i, hvordan de skal fodres og ikke mindst plejes. Akvariet, som skal være fiskenes hjem, hvor de kan svømme rundt frit og bekvemt, skal også holdes rent. Akvarier rengøres på flere måder, men vigtigst er det, at du sørger for at holde alger væk. Derudover skal du løbende være opmærksom på vandets temperatur samt surhedsgrad.

Hvordan er det at have fisk?

Generelt er det som sagt ganske roligt at investere i fisk. De er ganske stille, men til gengæld hyggelige at beundre. Har du børn, kan det især være en oplagt idé. Mange børn bliver generelt enormt fascinerede af fisk og den måde, de svømmer rundt på i et akvarie.

Er I en travl familie, som ikke har tid til at få et mere krævende kæledyr, kan fisk være en ideel start. Har du lidt større børn, kan du tage dem med i plejnings- og rengøringsprocessen og på den måde lære dem, hvad det vil sige at passe dyr. Som sagt er fisk relativt nemme at passe. De kræver ikke andet, end at du rengør akvariet en gang om ugen, sørger for at fodre dine fisk efter anvisningerne og tjekker vandets surhedsgrad og temperatur dagligt. Det er en god idé at købe flere fisk, da fisk er flokdyr og derfor trives bedst i større flokke.