Dette er sponsoreret indhold

En gammel og beskidt terrasse er et kedeligt syn, de fleste danskere kender til. Ofte rammes fliserne af alger, flisepest eller mos, som kan være meget svært at komme til livs. Men der er nu ingen grund til at bruge en formue på at omlægge hele terrassen og lægge nye fliser. En effektiv fliserens kan nemlig give dig oplevelsen af en helt ny terrasse. Undersøg mulighederne for en fliserens hjemme hos dig på Nanostone.dk i dag.

Start med en gratis prøverens

Hos Nanostone tilbyder de en gratis prøverens af dine fliser, så du vil få en idé om, hvordan dine fliser vil komme til at se ud efter en effektiv rensning. Dette kan helt klart anbefales, da det vil vise hvor effektiv rensning er på netop dine fliser, eventuelle nye farvenuancer og lignende. Nogle fliser er nemlig så beskidte, at der kan gemme sig en helt anden farve indenunder alt snavset. Desuden er det jo gratis og uforpligtende, så du har intet at miste.

Algebehandling og imprægnering af fliser

Efter dine fliser har været igennem en grundig rensning, vil du faktisk allerede kunne se effekten af arbejdet. Men selvom fliserne fremstår rene og pæne, så skal de igennem en algebehandling og en imprægnering. Dette skal de som en forebyggende handling, så dine fliser forbliver pæne og rene så længe som muligt. Algebehandlingen er med til at sikre eventuelle efterladenskaber, der kan sidde tilbage mellem fliserne, bliver nedbrudt. Derudover hjælper algebehandlingen med at forebygge fremtidig algebelægning og forlænger dermed resultatet af fliserensen. 

Næste trin er en imprægnering af fliserne, som fungerer som en overfladebeskyttelse og samtidig er med til at reducere fugtoptaget i fliserne med op til 85 %. Det skal dog nævnes at imprægneringen af fliserne er en ekstra ydelse, men som bestemt kan betale sig. Imprægneringen fjerner de vækstbetingelser, der er grobund for forskellige uønskede vækster, hvilket sikrer et markant mere langtidsholdbart resultat. 

Kan man gøre det selv?

Det kan man godt, men vær forsigtig og opmærksom! De fleste vil fristes til at anskaffe en højtryksrenser til at rense deres fliser med. Men problemet med mange højtryksrenserer er, at de simpelthen er for kraftige. Resultatet ser måske pænt ud i starten, men højtryksrenseren spuler flisernes beskyttende overflade væk, hvilket gør dem meget sårbare overfor algeangreb og lignende. Hvis du får et professionelt firma til at klare opgaven for dig, så sparer du tid, du kan få håndværkerfradrag og 15 års garanti på din flisebehandling. Bedre bliver det ikke.