Udestue

Hvis din udestue er blevet til et åbent pulterkammer, er der snart gode råd på vej. En udestue er et perfekt sted til aftener fyldt med hygge og godt selskab. Selvom efteråret er godt på vej, kan du forlænge sommeren i din lyse udestue. Du behøver heller ikke at fjerne alle dine nuværende ting, for at få plads til hyggen. Sorter blot det du ikke bruger fra, og læg dine resterende ting i flotte opbevaringskasser i hjørner eller langs udestuens sider. Hvis du tænker, at dette ikke er nemt at gå til, så får du i det følgende nogle gode råd og fin inspiration til indretningen af en både rummelig og hyggelig udestue.

Skab den nødvendige plads

For at få udestuen til at se fantastisk ud skal du, som nævnt, først i gang med oprydningen. Tag en hel lørdag eller søndag og brug tid på at sortere alle tingene. Hvis du for eksempel bruger rummet til at tørre tøj på tørrestativet, kan du sagtens beholde det der. Placer det blot i et hjørne, så det ikke ødelægger synet af haven eller husets udsigt.

Pep møblerne op eller køb nye

Efter oprydningen er der plads til enten at gøre dine støvede udestuemøbler flotte eller til at købe nogle nye og smarte. De gamle møbler kan nemt friskes op med for eksempel en god omgang maling. Læg nogle bløde og søde tæpper hen over stolene, og så er du klar til at sidde der en kold efterårsaften. Hvis du vil på udkig efter nye møbler, skal du huske at købe møbler, der kan tåle uv-stråling. Dette skyldes, at dine møbler kommer til at stå i mange solskinstimer i løbet af årene. Det samme gælder for dine nye puder. Her er det desuden en god idé at købe puder med aftagelige pudebetræk, idet du nemt kan udskifte betrækkene, når de falmer. Bliv fristet til møbel- og tekstilindkøb på Zederkof.dk, som blandt andet har søde caféborde, behagelige loungestole og flotte duge.

Tænk på husets stil

Når de flotte møbler er på plads, er det tid til udestuens små detaljer. Små nipsting skaber en varm og hyggelig atmosfære, og til dette kan du finde inspiration i dit hus’ stil. Tænk på de ting, der giver dig tryghed, og som får dig til at føle dig hjemme. Disse skønne elementer skal overføres til udestuerummet. Små og store vaser samt søde lanterner pynter og giver en hjemlig stemning i rummet. Disse ting kan også fås hos Zederkof.

Planter kan ligeledes skabe den rette oasestemning, så haven bliver budt indenfor i hjemmets rammer. Når du skal vælge hvilke planter, udestuen skal byde velkommen, skal du tænke på udestuens udluftningsforhold. Er der en god udluftning, kan du roligt dykke ned i kataloget med citron- og oliventræer, ørkenroser og orkidéer, så sydens varme kan indtage stuen. Har du derimod en dårlig udluftning i udestuen, kan plantevalget falde på kaktusser og sukkulenter, der ønsker masser af dejligt sollys. Disse planter opmagasinerer ligeledes vand i deres blade, så de godt kan tåle at tørre ud mellem hver vanding.