Det kan være svært at finde ud af, hvilke gardiner der er de rette for dig og din bolig. Der findes nemlig et utal af forskellige typer, og alle disse gardintyper finder du også i forskellige variationer. Plisségardiner, rullegardiner, persienner, stofgardiner…

Det er næsten ikke til at overskue de mange forskellige typer. Men der findes heldigvis en metode, der kan hjælpe dig til at skabe det rette overblik. Sørg for at finde ud af, hvad du har behov for. Tænk over, hvad gardinernes funktion skal være, og hvilket vindue de skal hænge ved. Så kommer resten næsten af sig selv.

De smukkeste gardiner kan også være praktiske

Alle har forskellig smag i boligindretning, og det kan gøre det lidt svært at guide til det rette valg af gardiner. Men derfor kan vi jo stadig godt gøre opmærksom på, hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige gardintyper, og hvilken effekt det kan have at vælge forskellige varianter af dem.

Hvis du gerne vil have et elegant og kreativt look, kan du vælge stofgardiner. Stofgardiner kan laves i alle farver, og du kan også vælge specielle stoftyper, der kan give et specielt udtryk. Særligt, hvis dit hjem er simpelt og enkelt indrettet, kan det være super flot med nogle tykke, farverige stofgardiner.

Du kan naturligvis også vælge stofgardiner i en neutral farve – de vil stadig give rummet et mere dragende og smukt udtryk. Det vil altid give god mening at vælge gardinerne i en farve, der passer godt til rummet og de øvrige møbler.

Du kan naturligvis også købe denne type gardiner med mørklægningseffekt. Dette kan være særligt praktisk at have i eksempelvis tv-stuen og soveværelset. Det giver dig mulighed for at få et gardin, der er både praktisk og elegant på samme tid. Du behøver nemlig ikke at gå på kompromis med noget som helst.

De klassiske, praktiske gardintyper kan også noget

Blandt de mest populære gardiner finder vi persienner og rullegardiner. De har nogenlunde de samme fordele, bortset fra at persienner har flere forskellige muligheder end de almindelige rullegardiner. Hvis du vælger persienner, har du altså stadig mulighed for at få lys ind, og du får mulighed for at regulere, hvor meget eller hvor lidt lys du vil have ind i rummet.

Både rullegardiner og persienner er praktiske og minimalistiske, idet du blot kan rulle dem op, når du ikke har brug for dem. Hvis du vælger at købe rullegardiner, kan du også overveje, om det kunne være en god idé at vælge rullegardiner med mørklægning. Det er særligt praktisk, hvis du ofte sidder og ser TV eller spiller computer og gerne vil have muligheden for at lukke sollyset ude.

Et foldegardin kan også være et alternativ til det klassiske rullegardin. Foldegardiner kan give et lidt blødere udtryk og kan foldes op og ned, som du ønsker, så de kan skærme mod solens skarpe stråler uden at lukke alt lys ude. Dette skriv inkluderer mange forskellige typer gardiner, men der er meget mere at vælge imellem. Du kan også få mere inspiration her.