Der er sket meget med elektronikken siden Edison opfandt glødepæren. De fleste har lært at skifte en pære, nogen kan sågar skifte en sikring, mens de rigtig dygtige kan sætte en lampe op og slev tilslutte ledningen i lampeudtaget. Men når det bliver meget mere kompliceret end det, så opstår der problemer for de fleste.

Gør det selv, eller bare lad være

Når komfuret skal monteres, eller du skal have udskiftet LED-lyset i jacuzzien, så skal det stå dig frit for at gå på youtube og finde en amatørguide til, hvordan det nu er med den røde, blå og sorte ledning.

Hvis du til gengæld ikke orker det, så kan du jo også bare kontakte en elektriker. Det kan nogle gange godt være svært at få fat i en god håndværker i København. Der er mange mennesker og mange ledninger, så man kan jo godt blive fristet af bare at kaste sig ud i det, og så sparer man jo også de penge. Men de fleste elektrikere med respekt for sig selv, kan man snildt skrive eller ringe til, for at få et uforpligtende tilbud. Så kan man jo derefter tage stilling til, om det er noget, man selv vil kaste sig ud i eller ej.

Har du tid og overskud til besværet?

Hvad end det er det gamle relæ, der driller igen, eller om du skal have lagt strøm i hele lejligheden, så kan det godt være en god idé at tænke over, om man kan overskue besværet i at skulle gøre det selv. De bedste elinstallationer er dem, der virker, og det er nu engang bare sjældent, at alt gør-det-selv-arbejde sidder i skabet i første omgang. Så hvis det kniber med tiden eller overskuddet, så kontakt en professionel. Det er ikke så besværligt, som man skulle tro – også selvom man er bosat i hovedstaden.