Dette indhold er sponsoreret.

Hvis du vil undgå alvorlige skader på huset, er det vigtigt at rense husets tagrender mindst én gang om året. Når tagrenderne er fyldt med skidt, så vandet ikke kan løbe væk den vej, som det bør, vil det forsøge at løbe en anden vej. Det kan resultere i, at vandet løber ned langs muren og siver ned omkring soklen. Her på siden kan du læse mere om, hvordan du renser en tagrende effektivt.

Sådan renser du nemt en tagrende med tagrenderens

Inden du går i gang med rensning af din tagrende, er det vigtigt at huske det rette udstyr. Med eksempelvis tagrenderens får du mulighed for at rense dine tagrender både hurtigere, bedre og mere effektivt. Hvis du virkelig vil rense tagrenderne i dybden, kan du overveje at anskaffe en tagrendestøvsuger med forskellige størrelser af mundstykker, svanehals, brudsikker sugeslange og trådløst kamera.

Når du skal rengøre din tagrende, skal du starte med at tømme tagrenden med hænderne eller en tangrendeskovl. Det er vigtigt, at alle blade, fyrrenåle og andet skidt bliver fjernet fra tagrenden, inden du går i gang med selve rensningen. Når tagrenden er tømt, skal den fejes med en lille kost for at fjerne eventuelle små stykker snavs. Når tagrenden er helt renset, skal den spules med vand. Det er oplagt at vaske tagrenderne om efteråret, da det typisk er det tidspunkt af året, hvor blade og andet nedfald fra træer lander i tagrenden.

Vær ekstra omhyggelig med din skjulte tagrende

Hvis du har en skjult tagrende, er det vigtigt at være ekstra omhyggelig med pasning og vedligehold af den. Alternativt kan de bygges om til synlige, åbne tagrender. De skjulte tagrender findes typisk på huse fra 1960’erne og 1970’erne. Her er det almindeligt, at tagrenderne er bygget ind i en form for lukket trækasse langs tagudhænget. Det er egentlig et arkitektonisk modefænomen, hvor man ønskede at skjule tagrenden, så huset fik mere rene linjer. Selvom de skjulte tagrender kan give et mere stilrent udtryk, kan det være et problem, da det er svært at se, om der er noget galt med tagrenden, hvis den er skjult. Det kan i værste fald resultere i, at eventuelle skader ikke bliver opdaget i tide.

Hvis tagrenden er tilstopper på grund af manglede rensning, kan det også resultere i fugtproblemer i huset. Der kan eksempelvis opstå skimmelsvamp og fugtproblemer på ydervæggene, hvis du ikke sørger for en grundig rensning af tagrenderne. Med tagrenderens og en tangrendestøvsuger kan du være sikker på, at din tagrende ikke tilstopper. Den sørger nemlig for at opsuge snavs, mos, blade og lignende affald, så din tagrende kan holde sig pæn og fungere optimalt.