Dette indhold er sponsoreret.

Det kan være overvældende og lidt af en jungle at finde rundt i alt det, du skal have styr på, når du er boligejer. Hvis du er ny boligejer og for nylig har overtaget din første ejerbolig, eller hvis du står på tærsklen til snart at skulle købe og overtage din nye ejerbolig, har du sikkert opdaget, at det ikke er bare lige at være boligejer.

Når du ejer din bolig selv, kan du nemlig ikke bare ringe efter den lokale vicevært eller til ejendomsadministrationen i din bygning. Tværtimod har du ansvaret selv, og selvom netop det er en af de fede ting ved at være boligejer, så kan det også føles som et stort ansvar. 

De fleste af os ved, at man skal være opmærksom på husets og grundens stand, når man kigger på ny bolig, men der er flere andre forhold, som man også gør klogt i at have for øje, inden man køber. Læs med, og bliv klogere på, hvad du skal have styr på som ny boligejer, som du måske ikke havde tænkt over.

Din boligs el og elinstallationer

Hvis eltavler ikke er et begreb, du tidligere er stødt på, kan det måske være en god idé at gøre det nu som ny boligejer. Dit hjems eltavle er nemlig udgangspunktet for elinstallationen i dit hjem. 

Det er ikke ret tit, vi tænker over den el, der er i vores bolig. Den kommer nemlig til os, så snart vi tænder for kontakten, og derfor bliver det meget hurtigt en faktor, vi glemmer eller tager for givet i hverdagen.

Selvom vi tager el og strøm for givet, så er det de færreste af os, der kan eller vil undvære det. Derfor er de også en god idé, at du sætter dig ind i standen på dine elinstallationer, inden du køber en bolig, og at du løbende holder dig orienteret om, hvordan dit hjems elinstallationer trives.

Fugt i kælderen og oversvømmelser 

Vi lever i en tid, hvor klimaforandringerne desværre ikke går ubemærket hen, og derfor er det også hverdag for mange danskere, at de skal tage stilling til oversvømmelser og fugt i kælderen. I takt med klimaforandringerne oplever stadig flere danskere nemlig, at deres hjem oversvømmes, når mere voldsomme vejrfænomener melder sig.

Derfor skal man også tænke over, hvordan man bedst sikrer sin bolig imod dette, og om den bolig, man har købt eller står over for at købe, ligger i et område eller på en lokation, hvor oversvømmelser forekommer. 

Oversvømmelser er typisk ikke noget, man tænker meget over ved en almindelig fremvisning, når solen skinner ind ad vinduerne, men hverdagen og virkeligheden kan hurtigt blive en anden (og langt mindre sjov), end man havde tænkt, da man først forelskede sig i en bolig.