Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

I dag er vi næsten afhængige af internet i hjemmet, da langt størstedelen af vores arbejde og anden kommunikation foregår via online platforme. Derfor er det også rart at have et internet, der har en ordentlig hastighed, så du ikke skal vente på det gang på gang. Men måske du har oplevet, at din hastighed er blevet dårligere med tiden, og faktisk kan der være noget om snakken. Heldigvis er der noget, du kan gøre for at tjekke om din internetforbindelse kan blive hurtigere igen.

I dag er det muligt at foretage en såkaldt hastighedstest, hvor du tester din internetforbindelses hastighed. Mange betaler i dag for en hurtig internetforbindelse til trods for, at de måske slet ikke kan modtage denne hurtige forbindelse på deres adresse. Med en hastighedstest kan du nemt og hurtigt finde ud af, hvilken bredbåndshastighed du har lige nu og finde ud af, hvilken hastighed du potentielt har mulighed for at få fingrene i.

Få en hurtig forbindelse

Har du forsøgt dig med et hastighedstjek, og kan du se, at du ikke modtager den hurtigste forbindelse i hjemmet, så er det måske på tide at finde dig noget andet. Men i stedet for at gå med den almindelige bredbåndstype, så kan med fordel kigge dig omkring efter adsl bredbånd. Denne type bredbånd lyder måske fremmed for dig, men faktisk er det ikke så kompliceret. ADSL står for ”Asymmetric Digital Subscriber Line”, og det angiver netop, at denne bredbåndstype har en asymmetrisk del i sin forbindelse.

Derfor skal du vælge adsl bredbånd

Men hvorfor er det lige, at denne asymmetri er smart for dig? Det, der er smart ved ADSL bredbånd er, at du kan modtage og sende data ved to forskellige hastigheder. Det betyder, at du f.eks. kan have en 200/20 mbit forbindelse, og det lyder måske lidt rodet for dig, men faktisk er det meget simpelt. Det første tal angiver din hastighed ved download og det sidste tal angiver din hastighed for upload.

Derfor er ADSL bredbånd genialt for dig, der udelukkende skal bruge bredbånd til privat brug. For hjemme hos os selv uploader vi sjældent store mængder af indhold, men i stedet for downloader vi fra mails, når vi surfer på internettet og på mange andre tidspunkter.

Få mere information

Vil du gerne vide mere om, hvordan ADSL bredbånd egentlig fungerer, så kan du altid læse meget mere om det rundt omkring på nettet. Men kort sagt, så løber almindeligt bredbånd over telefonlinjerne, og det er ofte derfor, at du skal anvende dit telefonstik. Derfor er der også nogle begrænsninger ved ADSL, da der kan opstå meget støj på linjerne.

Overvejer du at prøve dig frem med ADSL bredbånd, så skal du først og fremmest foretage dig et hastighedstjek. Dernæst kan du gå ned til din lokale forhandler og høre nærmere om dine muligheder for en god internetforbindelse hjemme hos dig. Ofte kan forhandlerne nemt finde frem til, hvordan du får den bedst mulige forsikring hjemme hos dig, så du slipper for at bekymre dig mere om langsomt internet, når børnene også bruger det.