De fleste danskere får i stigende grad tilegnet sig flere designmøbler og dyrt grej. Den almene dansker går op i sit hjems udseende og går op i kvalitet i det omfang, som økonomien rækker til. Og tyven skal nok lægge mærke til det. Flere og flere nabolag får arrangeret nabohjælp, men er det nok? Vi vil gerne give dig nogle råd til, hvordan du sikkert kan forlade dit hjem uden at komme hjem til smadrede ruder og færre møbler.

Når privatlivet føles skrøbeligt

Det er en enorm skrøbelig og svækkende oplevelse at blive udsat for et hjemmetyveri. Formodentlig en af de værste oplevelser, som et menneske kan komme ud for. En eller flere personer har trængt ind på din private grund og taget nogle af dine måske kæreste ejendele – smykker, arvestykker, designmøbler, dyre højtalere og andet tech-grej. Tilbage står man måbende og forarget. Hvem kan dog finde på sådan noget? Og hvorfor så man den ikke komme?

Man kan fundere længe over de ovenstående spørgsmål. Sagen er den, at tit er det mere uheld end forstand. Man kan aldrig forsikre sig hundrede procent mod tyveri, men man kan gøre alt i ens magt for at stoppe det.

Hold dig gode venner med naboen

Sørger du for at hilse på det søde ældre ægtepar inde ved siden af, og får du lige ønsket tillykke med den nye bil, når overboen har anskaffet sig sådan en? At holde sig gode venner med ens naboer er essentielt, når det kommer til sikkerhed i ens bolig. Når de lægger mere mærke til dig, kommer på god fod med dig og lærer dig at kende, vil de per automatik også lægge mærke til, når nogle, der ikke burde være der, snuser mistænksomt rundt om huset. De vil kunne advare dig, inden skaden sker. Nabohjælp er også en god måde at sikre ens kvarter på. Udover at man kan patruljere området ved at uddelegere vagter, kan man via et digitalt system få besked om, hvem der er på ferie og dermed væk fra boligen. Dermed kan man advare hinanden.

Sørg for at få en ordentlig tyverialarm

Med en tyverialarm kan du føle dig meget mere sikker, når du forlader dit hjem i en kortere eller længere periode. Man kan få mange avancerede tyverialarmer i dag, der kan kontakte alarmcentralen med det samme, hvorefter de kan sende folk derud for at undersøge sagen. Tyven vil i hvert fald ikke blive hængende længe, hvis vedkommende kan høre, at hele huset bimler og bamler.

Lær dine børn at tage ansvar for hjemmet

Når man anskaffer sig en tyverialarm, er det enormt vigtigt, at man samtidig lærer sine børn at slå alarmen til og fra, og at de husker at låse døren efter sig. Det kan virke banalt, men for at hjemmet er sikkert, er det vigtigt at ens børn får til vane, at intet vindue eller dør må stå ulåst, uden man selv er hjemme.

Få det til at ligne, at nogle er hjemme

Skal du spise middag hos nogle venner, eller skal du væk i en weekend, bør du tænde lyset og eventuelt sætte LED-lys gang i fjernsynet, så det ligner, at nogle er hjemme. Inden du smutter, bør du også tømme din postkasse, så tyven ikke får mistanke om, at du eventuelt er fraværende fra din bolig. Tyve kan også finde på at lægge små fælder ud, ved f.eks. at stille en tom flaske ude foran ens dør. Bliver den ikke fjernet, kan tyven godt regne ud, at du ikke er hjemme. Igen er det vigtigt at holde sig gode venner med en nabo, som kan fjerne denne fælde, så tyven ikke får blod på tanden.