Sponsoreret indhold

For mange af os er hjemmet en base, hvor der er plads til at lade op og samle energi til dagens arbejde og aktiviteter. Desværre kan hjemmet hurtigt blive stressende, når flere familiemedlemmer har deres individuelle rutiner, som skal passes – og tilpasses resten af familien.

Derfor er det vigtigt, at I sørger for at have et hjem, der lægger op til overskud og afslapning, så alle kan være i trygge rammer. Det er heldigvis nemt at give din bolig og dit hjem endnu mere overskud – og forhåbentlig overføre det til dig selv.

Giv familien overskud

Børn kan være en stor stressfaktor for mange familier, da der ofte er mange lektier, fritidsaktiviteter og legeaftaler, som skal være på plads inden dagen er omme. Det kræver en del tid og planlægning, som kan aflastes på flere måder.

Lav eventuelt en familiekalender, hvor alle kan skrives deres aktiviteter og aftaler ned, så du ikke skal holde styr på 5 legeaftaler og 1 forældremøde i hovedet. Det kan hjælpe meget at skrive tingene ned, så kan alle i familien hjælpe hinanden med at huske det, som skal gøres.

Du kan derudover hjælpe dine børn ved at finde en lektiehjælper her. En lektiehjælper kan hjælpe dine børn med deres afleveringer og den generelle præstation i skolen, så de får mere overskud og føler sig mere sikre i undervisningen. Så har du forhåbentlig nogle børn med mere overskud, når de kommer hjem fra skole.

Skab rolige oaser i haven – og stuen

I en travl hverdag er det vigtigt at trække stikket og sætte tempoet helt ned – gerne kombineret med en smule frisk luft. Indret derfor din have med hyggelige oaser, som inviterer til afslapning og opladning, så man kan få fornyet energi efter et besøg udenfor. 

Hvis I ikke har en have, kan stuen indrettes med hyggelige stole og tæpper, som giver plads til lidt læsning eller en lydbog – forsøg at finde steder, som ikke nødvendigvis er foran fjernsynet. 

Hold køkken og åbne rum ryddet

Hvis der er meget rod omkring os i vores hjem, så kan vi hurtigt overføre det til kroppen og mærke det i form af stress. Det gælder især hjemmets arbejdsområder. Hvis køkkenet og andre store ‘fællesrum’ flyder med mange forskellige ting og sager, så kan vi hurtigt blive overvældet og have svært ved at overskue både oprydning og dagens resterende gøremål. 

Sørg derfor for at lave en rengøringsplan, som alle i huset kan være med på, så I hjælper hinanden. Dermed lærer dine børn også at holde orden.