køkken

Én af de vigtigste ting her i livet, kan de fleste blive enige om, er mad. Udover at det er en nødvendighed for at overleve, er mad også noget, der kan samle os mennesker, og mange er villige til at betale rigtig mange penge for god mad. Mange nyder desuden selve madlavningen, som efterhånden er en ædel kunst, der er rigtig god at kunne. Men før man kan lave lækre retter og god mad, skal man have det rette køkken til det. Det kræver både, at man har gode faciliteter såsom en ovn og et komfur, og så skal man have alt det rette udstyr. Går man op i madlavning, må man ikke gå ned på udstyr, og netop dette er omdrejningspunkter for dette indlæg, der giver dig et par gode råd til, hvilket udstyr du bør have i dit køkken

Det væsentlige

Er du først lige flyttet hjemmefra, og skal du til at ”opbygge” dit køkken, så er der selvfølgelig nogle ting, du bliver nød til at starte med at have, før du kan begynde at købe de lidt sjovere ting, som vi kommer ind på senere. Først og fremmest skal du bruge service i form af tallerkner, bestik og glas. Derudover skal du bruge ting til at opbevare mad i – skåle, fade, madbokse osv. Sidst, men ikke mindst, skal du bruge ting til at lave maden – eksempelvis gryder, pander, knive og skærebræt. Så er du godt dækket ind, men også kun på et minimalt niveau. Når disse ting er samlet, kan man begynde at rette øjnene mod udstyr, der gør det nemmere og sjovere at lave mad.

Bagemaskine

Er du typen der bager meget, er der her en god nyhed. Det er nemlig blevet meget nemmere og sjovere at bage takket være bagemaskinen, der hjælper dig med alt fra at blande ingredienserne til at hæve dejen og bage bollerne på den helt rigtige måde. På den måde bliver det sjovere at prøve forskellige ingredienser af i din dej og lave noget mere spændende brød.

Sous Vide

Er du typen, der elsker en saftig bøf eller en smagfuld steg, så er der endnu en god nyhed. Én af de nyeste trends inden for gastronomi er det såkaldte Sous Vide. Har du ikke hørt om det før, så er det en helt ny måde at tilberede maden ved hjælp af en form for vandbad. Vandet kan reguleres til den ønskede kernetemperatur, og derefter sænkes kød, fisk eller grøntsager ned i vandet i en lukket plastikpose. Metoden gør det muligt at være mere præcis i tilberedningen, og den maksimale mørhed og saftighed kan dermed opnås. Sous Vide er et must for enhver gastronomi-entusiast.

Magimix

Man behøver ikke at være spirende michelin-kok for at sætte pris på dette indlægs sidste anbefaling til køkkenudstyr. Foodprocessoren har været en fast del af de danske køkkener i mange år, og det er ikke uden grund. En foodprocessor fra eksempelvis Magimix kan bruges til alt lige fra at lave smoothies, blandinger, milkshakes, puré, desserter og meget mere. Find din Magimix blender eller foodprocessor på denne hjemmeside.