Står du og mangler penge til indskud til i din nye lejlighed, til en ny bil eller til noget helt tredje? Der er efterhånden flere, der ender i økonomiske vanskeligheder, fordi de tager et kviklån. Personer helt ned til 18-års alderen kan tage et kviklån med få klik på computerskærmen eller blot ved at sende en SMS. Når du optager et lån på denne måde, får du sjældent rådgivning om, hvordan du effektivt betaler tilbage. Det gør, at du kan risikere at være i gæld i mange år grundet blot et mindre lån.  

I det øjeblik, du skal bruge penge, tænker du måske ikke altid på lånets samlede omkostninger, men derimod blot på renten. Ud over at der er renter på lånet, kan der også være diverse gebyrer i form af eksempelvis oprettelsesgebyr. Det vil sige, at de årlige omkostninger i procent (ÅOP) kan blive høje, selvom renten er lav. 

Hvilket forbrugslån skal jeg tage?

Det er egentlig ret lige til at svare på. Du skal altid gå efter det kreditlån, der er billigst. Hvilket lån, der er det billigste, kan dog være svært at gennemskue. Ved kviklån er det ofte kun renten, der bliver oplyst, men der kan være flere skjulte gebyrer på sådanne. Et kreditlån kan dermed hurtigt gå hen og koste dig dyrt. Du skal have alle omkostninger for øje for at kunne holde styr på, hvor dyrt lånet bliver i sidste ende. 

Skulle der være to kreditlån, der kommer til at koste det samme i det lange løb, kan du begynde at tage stilling til udbyderen af lånet. Her kan du tjekke, hvem af udbyderne, der har den bedste service, og som du bedst kan komme igennem til. En god kundeservice er altid et godt tegn. 

Overvej nødvendigheden af dit lån

Det er godt for de fleste at stoppe op og overveje nødvendigheden af et lån. Det er som sagt virkelig nemt at låne penge, så snart behovet melder sig. Desværre er der ikke noget her i livet, der er gratis, og det er et lån heller ikke. Du skal således ikke blot betale de lånte penge tilbage, men også mere til. 

Forbrugslånsudbyderne tjener penge på, at du låner penge. Derfor står der sjældent med store, røde blokbogstaver, hvis renten er alt for høj eller lånet ikke matcher din indkomst. Derfor skal du tænke dig godt om, inden du låner penge. Du kan eksempelvis bruge denne uvildige tjeneste til at sammenligne priser. 

En god regel er, at du kun skal låne penge, hvis du ved, du kan betale dem tilbage inden for en overskuelig fremtid. Alt for mange tænker kortsigtet og bliver fristet af reklamerne for kviklån. Med blot få klik på musetasten kan du nemt komme til at blive forgældet resten af livet.