Sponsoreret indhold.

Hvordan laver man god mad, som gæsterne husker og kommer tilbage efter? Svaret er, at du skal bruge hjertet. Lav mad på intuitionen – med dufte og smage. Lad dig inspirere og smage dig frem til den skønne madlavning. Sådan laver du god mad – færdig bum. Men er det virkelig hele sandheden? Kokken bag kogebogen eller kokken i tv’et eller på YouTube kan sagtens hævde, at hjertet og intuitionen skal drive madlavningen. Uden en masse opskrifter, viden og erfaring i et køkken, har de lækre retter bare lange udsigter.

Kokkens hukommelse og indre ur

Det er ikke bare sådan at koge ris, at lave en gryderet eller at forsøge sig med en indisk Tikka Masala. Gryderet kan laves af de fleste ingredienser, du har i køleskabet. Sammensætningen er derimod en udfordring, som du kan prøve dig frem med eller læse dig frem til. Tikka Masala laver du bedst ved at undersøge retten. Hvordan er krydderisammensætningen? Hvad skal i først og hvor længe? Det er ikke bare umiddelbart eller intuitivt, men en kundskab du kan undersøge, inden du går i gang. Og risene skal koges efter anvisningen bag på pakken. Brug gerne minuture.

Skab den rette atmosfære

Det er ikke kun maden, der skaber en mindeværdig middag for dine gæster. Det gør atmosfæren i høj grad også. Sørg for, at din bolig er indbydende, når du byder gæsterne indendørs. En flot dug med matchende servietter og levende lys gør alverden for oplevelsen. Og kaster du dig ud i en omgang Tikka Masala, kan du måske endda overveje at pynte hjemmet med indisk-inspirerede detaljer. Det behøver slet ikke være den helt store home-makeover. Få, simple og kreative indspark kan gøre en verden til forskel i indretningen, og du kan give dine gæster en middag, de sent vil glemme.

Mad med smag og hjerte

Inden det hele bliver til videnskab og gastronomi, skal hjertet selvfølgelig også have sin plads. Du skal prøve dig frem med maden. Der skal laves forsøg. Du kan f.eks. tage et turban tørklæde på hovedet og lave din bedstemors gamle pakistanske ret. For madlavning er ikke bare en videnskab, du skal mestre. Det er også passion, hjerte og kærlighed. Når du har lært diverse teknikker og har tilegnet dig den viden, du behøver, kan du også begynde at lære dine middagsgæster, hvordan man skal lave mad med hjertet og intuitionen. Inden da må du bruge hjernen, når du laver mad.