artikel-11-genbrug

Constructa er et dansk, rådgivende ingeniør- og arkitektfirma med hovedsæde i Silkeborg. Nu har de i samarbejde med en international anerkendt softwareudvikler, GRAPHISOFT, udarbejdet et tegne- og modelleringsprogram kaldet ARCHICAD, som har været med til at revolutionere branchen.

Udvikling i Budapest

For at deltage i udviklingen af programmet, blev danske Constructa inviteret til GRAPHISOFTs hovedsæde i Budapest. Her var de med til at komme med inputs og idéer til hvordan tegne- og modelleringsprogrammet ville blive bedst muligt, og på den måde har de altså været med til at sætte deres præg på ARCHICAD. Programmet er letforståeligt og nemt at bruge, og derfor er Constructa også meget stolte over at have været en del af udviklingsprocessen. Programmet har været banebrydende for branchen, blandt andet fordi det skaber 3D-billeder af projektet, og det har mange brugbare funktioner, som både arkitekter og ingeniører nyder godt af.

Ifølge netkablet.dk er GRAPHISOFT i forvejen anerkendte verden over for deres software, og at være med til at udvikle et tegneprogram sammen med dem, har været noget helt særligt for Constructa, som har afdelinger i Silkeborg, Horsens, Bjerringbro og Roskilde.

En del af noget større

ARCHICAD har været med til at revolutionere tegne- og bygningsbranchen, og derfor er det også stort for danske Constructa at have været med til at udvikle og finpudse programmet. Programmet er internationalt kendt og benyttet verden over, og det betyder altså, at Constructa er en del af noget større. De rækker ud over Danmarks grænser ved at have været med til at udvikle dette populære tegneprogram, og det betyder meget for firmaet, som selv benytter netop dette modellerings- og tegneprogram i deres dagligdag. Firmaet tilbyder professionel arkitektrådgivning, ingeniørrådgivning og bygherrerådgivning. Derudover kan de være behjælpelige i forhold til indeklima, energi, de brandtekniske foranstaltninger og lokalplaner. De kommer altså langt omkring i deres arbejde og bruger megen tid på netop at tegne og modellere i et program som ARCHICAD.

Vil fortsat udvikle programmet

Der kommer konstant nye idéer, teknikker og metoder frem, og derfor vil Constucta i samarbejde med GRAPHISOFT også fortsætte med at udvikle på det i forvejen anerkendte tegneprogram. For at programmet hele tiden er så godt som overhovedet muligt, kommer Constructa løbende med inputs til forbedringer og justeringer, og på den måde sikrer de, at programmet hele tiden lever op til de krav og forventninger, brugerne har. I og med arkitekterne og ingeniørerne i Constructa selv bruger netop dette program, er de i høj grad kvalificerede til at komme med deres forslag til hvordan programmet skal udvikles, og derfor er de også et vigtigt led i processen. Hvis du vil læse mere om udviklingen af dette banebrydende tegneprogram, kan du besøge Constructas hjemmeside. Her kan du naturligvis også læse mere om deres arbejde generelt og eventuelt kontakte dem i forhold til dit eget projekt. De sidder klar til at besvare alverdens spørgsmål, og de kan være behjælpelige med mange led i byggeprocessen, blandt andet ved brug af ARCHICAD.