Hvis du bor i en lille bolig eller blot ønsker at få mere plads i dit hjem, så er møbler med mange funktioner vejen frem. Ikke nok med at de er smarte eller hyggelige, så skal de have en funktion – eksempelvis som gode opbevaringsmuligheder eller præsentable måder at gemme rod væk. Det kræver sjældent mere end en god idé og lidt kreativitet. Læs med her og få inspiration til, hvordan du kan skabe mere plads i din kringlede entré eller stue med skråvægge.

I entreen

Selvom din entré er lille og smal, kan du sagtens finde plads til overtøj, sko og tasker. Hvis du har en finurlig krog eller en repos, kan du sætte hylder op og en bøjlestang under til jakker. På den måde giver du krogen en funktion i stedet for blot at have spildplads. Pladsen under en trappe kan også sagtens blive guld værd, hvis du indretter den rigtigt. Du kan montere en bænk med mulighed for at skubbe kasser ind under eller lave skoopbevaring.

På arbejdsværelset

Der er et væld af muligheder for at skabe mere opbevaring og plads på kontoret eller arbejdsværelset. Drop det klassiske skrivebord med alt for lidt opbevaringsplads, og find i stedet et, der kan monteres som del af et hylde- eller reolsystem. Det lyder måske frygteligt rodet, men hvis blot systemet er symmetrisk opbygget, giver det helt automatisk mere ro – og hvis du virkelig har brug for at rode, kan du finde et multimøbel med låger. Det skaber også ro og overskuelighed, hvis du holder møblet i hvid ligesom væggen. Er gulvplads en mangelvare på kontoret, kan du finde et bord, der kan monteres på væggen, og i stedet for at bruge reoler kan du montere hylder helt oppe ved loftet.

I stuen

Hvis din stue er lige til den lille side, er det bedst at holde væggene hvide – medmindre du selvfølgelig ønsker at skabe en hulestemning. Hvide vægge og spejle får rummet til at virke større og mere rummeligt. Stuens møbler kan også bruges som opbevaring. Du kan gemme alt fra DVD-samlinger til sengetøj og julepynt under sofaen. Væggene er også ideelle til opbevaring. Du kan hænge spande, kurve og hylder op og fylde dem med tæpper, magasiner, eller hvad du ønsker at få af vejen.

I soveværelset

Mangler du plads i soveværelset, kan du skabe mere rum ved at lave en høj seng. Under sengen kan du have et skrivebord eller en reolstang til dit tøj. Hvis du ikke har lyst til at sove helt oppe under loftet, kan du i stedet hænge en bøjlestang lige under loftet over din seng og derved udnytte pladsen bedst muligt. Mangel på skabsplads kan desuden let løses ved sengeskuffer, som er lettilgængelige og kan rumme en hel del. Hvis du har mod på det, kan du også selv bygge en seng med mulighed for opbevaring nedenunder. I lejligheder kan man tit komme ud for skråvægge, og pladsen herunder udnyttes bedst ved at bygge en reol eller kommode, der passer under skråvæggen.