Værktøjskasse

Gør-det-selv projekter kræver det rette værktøj. Du har garanteret ved tidligere gør-det-selv projekter stået og manglet et vigtigt stykke værktøj eller købt fem andre ting, du slet ikke havde behov for. Alt for mange spilder penge på værktøj, som de kun hiver op af kassen en enkelt gang. For ikke at lave denne fejl, er det vigtigt, at du undersøger, hvilke ting du gentagne gange vil få brug for til projekterne. Herunder vil de 6 mest brugbare stykker værktøj blive gennemgået, så du kan komme i gang med gør-det-selv-projekterne derhjemme.

Hammer

En hammer er nødvendig mange gange under projekterne. Vælg en enkelt, der har en tilpas størrelse. Det er klogere at vælge en større hammer end en lille, eftersom du kan slå forsigtige slag med en stor hammer, men ikke hamre et stort søm ind i væggen med en lille hammer. Derudover er det vigtigt at finde én, der lægger godt i hånden, så du kan have et fast greb, når skuret i haven kalder. Invester endvidere i en kløfthammer, så du nemt kan hive sømmet ud, hvis det slås skævt ind.

Skruetrækker

Skruetrækkeren kan heller ikke undværes, hvis du for eksempel skal have samlet skabe i køkkenet. Du kan enten købe en hel række af store og små skruetrækkere eller blot få fat i en skruetrækker med udskiftelige dele – helt klart det smarteste valg. Herved sparer du plads i værktøjskassen og kan hurtigt finde lige den del, der passer til dit projekt.

Sav

Selvom saven måske ikke er det værktøj, som du bruger konstant som gør-det-selv-mand eller -kvinde, er den uundværlig, når et bræt skal skæres over ved sommerhusterrassen eller listen på værelset. Du kan sagtens købe en enkelt sav. Vælg en sav med mange tænder, hvis du har brug for at lave fine snit eller en med færre, hvis de grove snit er ønsket.

Måleinstrumenter

Hvis du ønsker et perfekt resultat, skal du også have fat i nogle gode måleinstrumenter. Instrumenter såsom en tommestok og et vaterpas skal ligge parat i værktøjskassen, når hylden og det store billede skal hænge flot på væggen.

Svensknøgle

Små vvs-opgaver i hjemmet kræver en svensknøgle. Den er nødvendig til blandt andet skiftning af en vandhane eller til at koble vandet fra ved installation af en ny vaskemaskine. Køb en forholdsvist stor svensknøgle, da den kan reguleres nedad i størrelsen. Så kan du bruge den til enhver type vvs-opgave.

Boremaskine

Boremaskinen er en helt at have ved hånden, hvis flere skruer skal ind i væggen ad gangen. En batteridrevet boremaskine giver en god bevægelsesevne – men husk at vælg en med høj motorkraft og et effektivt batteri. Hvis du ligeledes køber en maskine med to batterier, kan du arbejde og samtidig have det andet til opladning. Tænk desuden på, hvilke opgaver den skal bruges til, eftersom en lille er nem at bruge til mindre projekter, mens det modsatte gælder for den store. Se et bredt udvalg af gode boremaskiner her.