Indeklima

Er du interesseret i at forbedre indeklimaet derhjemme i din bolig markant? Der er heldigvis mange forskellige ting, man selv kan gøre, når det kommer til at få et bedre indeklima, og du vil her i artiklen blive præsenteret for 5 gode tips, som du nemt kan følge derhjemme.

Det giver muligvis sig selv, men hvis man ønsker at forbedre indeklimaet i sin bolig, bør man sørge for at få luftet godt ud. Dette er uden tvivl den allermest effektive løsning, såfremt du ønsker at komme de mange forurenende partikler til livs. Du kan i forbindelse med dette vælge at investere i et ventilationssystem, men hvis du gerne vil undgå at have en stor maskine til at stå i dit hjem, skal du blot sørge for en grundig og ordentlig udluftning af dit hjem minimum to gange om dagen med gennemtræk.

Gør rent jævnligt og lad dørene stå åbne  

Ønsker du et bedre indeklima, er det særligt vigtigt, at du sørger for at gøre rent jævnligt, så du kan holde bakterierne nede. På den måde mindsker du desuden risikoen for blandt andet luftvejssygdomme samt allergier. Ydermere kan det også være en rigtig god ide at åbne døren ind til soveværelset, i og med at der nemt kan ophobes rigtig store mængder af CO2 i soveværelset om natten, mens man sover. Gør det derfor til en vane for dig selv at åbne samtlige døre i dit hjem, da du på den måde kan være med til at sprede forureningen, i stedet for at den primært er lokaliseret i ét rum.

Begræns kemikalierne og mængden af fugt

Et fjerde råd er at sørge for at begrænse kemikalierne i dit hjem. Det er særligt rengøringsmidler og elektroniske apparater, der er med til at udlede farlige kemikalier, som kan være sundhedsskadelige. Der er ingen tvivl om, at en meget grundig udluftning kan hjælpe dig et langt stykke i forhold til dette, men du vil også kunne afhjælpe dette problem ved at sørge for at slukke al elektronik, som du ikke bruger, samt at investere i miljømærkede produkter. Endelig bør du altid sørge for at begrænse mængden af fugt i din bolig, hvilket du blandt andet gør ved at lufte ud, efter du har været i bad eller lavet mad. Herudover bør du også altid undgå at tørre dit nyvaskede tøj indendørs.

Undersøg radonniveauet i dit hjem

I forbindelse med et sundt og godt indeklima er det også vigtigt, at du sørger for at undersøge radonniveauet i din bolig, der helst ikke må være for højt. Radon er en ædelgas i undergrunden, der trænger sig ind i hjemmet gennem sprækker, og som i værste fald kan resultere i lungekræft. Klik på dette link og læs meget mere om denne farlige ædelgas og find ud af, hvad du kan gøre for at komme problemet til livs.

Det skal også nævnes, at såfremt du skal renovere dit hus, er der også forskellige miljøskadelige ting, du bør være særligt opmærksom på, hvorfor det kan være en rigtig god ide med en professionel rådgiver inden for feltet til at give dig den nødvendige hjælp. Klik her for mere information.