Dette indhold er sponsoreret.

1. Få de rigtige vinduer

Et vigtigt element til et godt indeklima er din boligs vinduer. En ny bolig er godt isoleret. Det gør, at boligen bliver nemmere at varme op, og det giver færre trækgener. Det betyder dog også, at der ikke er nogen luftcirkulation i rummene. Det kan medføre, at der bliver fugtigt i boligen. Derfor har mange moderne vinduer en lille ventil, som gør, at fugten kan komme ud, uden at kulden kommer ind i de kolde måneder. Det er en god idé at lade ventilen stå åben døgnet rundt.

2. Tjek dine gulve

Når det handler om gulv i boligen, vælger mange trægulve eller gulvtæpper. Men det bidrager ikke til det bedste indeklima. Trægulve kræver meget behandling for at blive ved med at være flotte, og de er meget hårde at gå på. I gulvtæpper kan der samle sig masser af støv, som kan give allergi. Derfor kan du i stedet overveje et af de meget populære epoxygulve, der i looket minder om beton. Et epoxygulv er tre gange så stærkt som beton, og det er funktionelt og hører til den populære newyorkerstil, der er rå i udtrykket.

3. Får du luftet nok ud?

En ting, vi alle ved, men som de fleste af os ikke får gjort. For at få dårlige lugte og skadelige partikler ud er det faktisk nødvendigt at lufte ud to til tre gange om dagen i mindst fem minutter. Det er måske mere, end du lige forestiller dig, men hvis du kan få gjort det til en god vane, kan det virkelig gøre underværker for dit indeklima.

4. Drop den levende hygge

Stearinlys er virkelig hyggelige. Men de er også skadelige for dit indeklima. Faktisk afgiver tændte stearinlys flere partikler end en stærkt trafikeret vej. Hvis du derfor gerne vil beholde dine stearinlys, kan du overveje at få fat i nogle elektriske lys, lys af vegetabilsk olie eller soyalys. Det vil du og dit indeklima blive glade for.

5. Gør rent

Det sidste råd er i den lidt kedelige ende. Derfor har vi gemt det til sidst. Det er supervigtigt, at du får gjort rent. Minimum en gang om ugen. Hver uge skal du sørge for at fjerne støv, så du ikke får støvet ned i dine lunger, når støvet hvirvler rundt i rummet. Mindst en gang om året bør du foretage en hovedrengøring af hele dit hus.