Cleaning

Det er de færreste, der får julelys i øjnene, når der står rengøring på kalenderen, men det er noget, som vi alle sammen skal gøre en gang imellem. Der findes utallige rengøringsråd og rengøringsartikler, som kan gøre hverdagsrengøringen nemmere for dig, men hvis rengøring i forvejen ikke er ens interesseområde, så kan det være svært at sætte sig ned og gå i dybden med, hvad der egentlig virker bedst. Vi giver dig her 5 hurtige gode rengøringsråd, som kan være med til at gøre din rengøring lidt mere effektiv og sjov.

Læg en plan

Har du en længere liste af ting, du ønsker rengjort, så kan det gøre rengøringsprocessen mere overskuelig, hvis du fra start af laver en liste over de ting, som du skal gøre rent i hvert rum. Det kan give dig et billede af, hvor meget eller lidt, det egentlig drejer sig om, og du kan tilmed lægge en tidsplan over, hvor lang tid du vil bruge på hvert enkelt. Ved at lave en plan sikrer du, at du kommer til bunds i alle rum uden at glemme noget, og samtidigt kan det undervejs være rigtigt tilfredsstillende at se, at man kommer fremad.

Husk dine møbler

Når man tænker på rengøring, er det ofte de mest basale overflader som borde, vindueskarme og gulve, man først kommer i tanker om. Det er overfladerne, som de fleste fokuserer på under rengøringen, men det er vigtigt også at huske møblerne i hjemmet, da disse samler mindst lige så meget snavs og støv sammen. Her må du ikke glemme at støvsuge sofaen eller lufte dine dyner, så ofte som muligt, da disse især samler husstøvmidler.

Gør lidt hver dag

Det kan selvfølgelig være en god idé at holde en rengøringsdag en gang imellem, hvor man tager det hele og alle rummene på én gang, men for ens egen skyld kan man mindske arbejdsbyrden ved hver dag at gøre lidt rent i hjemmet. Gør det gerne til en vane at ordne lidt hver dag, hvad end det blot er at fjerne rodet, eller om man vil støvsuge eller skurre toilet, så kan det på længere sigt gøre rengøringen mere overskuelig.

Skaf de rigtige rengøringsmidler

Der er ingen, der siger, at man skal have skabet fuld af rengøringsmidler og -artikler. Har man blot få nødvendige ting, så kan man også komme langt. Undersøg hvilke rengøringsmidler, som kan gøre din hverdag nemmere og sørg for at være opmærksom på de forskellige rengøringsartikler, der er på hylderne nede i supermarkedet. Nogle rengøringsmidler kan indeholde farlige kemikalier, som du skal benytte med omtanke. Hold dig til, hvad der står på de forskellige artikler og lad ellers dem gøre det hårde arbejde. Udforsk det kæmpe udvalg af rengøringsartikler og blive klogere på de enkelte.

Gør rengøringen sjov

Rengøringen kan også være en fest, hvis man går ind til det med en positiv indstilling og eventuelt skruer lidt op for hyggen imens. Tag dit mest komfortable tøj på og giv den gas med noget godt musik, så vil det garanteret være med til at øge dit humør og energiniveau. Smid også gerne et par høretelefoner oveni, så er du tilmed sikret, at ingen andre blander sig i din musiksmag. Du kan også kaste dig ud i en lydbog eller podcast, så vil timerne flyve afsted sammen med støvet.