Når vi går det danske forår i møde, er det for mange blevet tid til at gå i gang med projekter i og uden for boligen. For nogle er der et klart mål i forhold til, hvad der skal bygges, hvorimod andre ikke helt kender endestationen endnu. Derfor giver vi dig her en artikel, der kan hjælpe dig på vej.

Vi giver dig fire bud på nogle gode gør-det-selv-projekter hjemme hos dig. Vi kommer med både simple idéer og andre, der kræver en smule tålmodighed og hårdt arbejde. Fælles for dem alle er, at de kan vise sig at være uundværlige, når de først er blevet til.

Den store terrassedrøm

Som husejer er der ofte en drøm om at få den helt perfekte terrasse, og vi har en god nyhed til dig. For selvom terrassedrømmen kan virke som et stort projekt, kan du nemt komme igennem dette, hvis blot du gør klar til nogle dage med hårdt arbejde.

Du kan både vælge at bygge en træterrasse eller anlægge en terrasse med fliser. Vælger du førstnævnte, er det vigtigt at sørge for ordentlige materialer. Her taler vi ikke kun om træet, men også skruer, beslag og lignende. Her kan det være en god idé at snakke med en fagmand eller finde en forhandler, der har ekspertise inden for området.

Mal indenfor

Kalder haven ikke på projekter, eller bor du i en lejlighed, kan du også give dig til at friske din bolig op indenfor. Malede vægge i andre nuancer end hvid er i dag en boligtrend, der ser ud til at være kommet for at blive. Og hvorfor ikke udnytte denne trend til at samle stuen eller give mere ro i soveværelset?

Farver på væggene er gode til at skabe dybde i et rum. Alt efter farvevalg har du rig mulighed for at skabe den stemning, du gerne vil have. Projektet er klaret på en enkelt dag, og så er det ikke nogen dyr fornøjelse.

Plads til planterne

Foruden den uundværlige terrasse er der også brug for gode områder i haven, hvor du kan slå din indre gartner løs. Her taler vi selvfølgelig om hjemmebyggede plantekasser, der er et yderst overkommeligt projekt, og hvor du kan designe dem helt selv.

Det eneste, som det kræver af dig, er et par timers arbejde og et godt øje. Du kan selv bestemme størrelse og højde på din plantekasse, og du kan desuden vælge at give den en omgang maling bagefter, hvis den skal matche til andet i haven.

Nye rum på kort tid

Trænger boligen til en forandring, kan du med fordel gå i tænkeboks med hjemmelavede projekter, der kan pynte i boligen. Det kan være en stor bogreol på den ene væg eller hylder til de mange bøger, der ikke længere er plads til. I den forbindelse kan du også vælge at rykke rundt på møblerne i din bolig. Selvom det kan virke som et større projekt, vil det ofte kun handle om få ændringer for at skabe et helt nyt rum.