Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Er du mor eller far i en større børnefamilie, og står du midt i flytterod og skal til at rykke fra lejligheden til et nyt hus? Eller måske du bare gerne vil give dine børn et nyt børneværelse – enten ved at give det gamle værelse en indretningsmæssig overhaling eller ved at bygge et nyt rum helt fra bunden af. Uanset hvilken situation du måtte stå i, skal du til at overveje, hvordan du indretter og skaber et børneværelse, der både er praktisk og fornuftigt indrettet, er smukt, moderne og æstetisk indbydende, og som allervigtigst passer lige præcis til din lille guldklumps behov og præferencer.

Det er dog langtfra en nem og simpel opgave, og der ligger et væld af afgørende beslutninger og praktisk forhold, du som forælder skal tage stilling til, når du skal i gang med indretningsprojektet. Derfor kan det også hurtigt komme til at virke helt uoverskueligt. Hvor skal du starte – og slutte? Men bare rolig – hjælpen er nær. I dette korte indlæg giver vi dig en rundtur i det moderne og praktiske børneværelse – lige fra gulv til loft. Læs med nedenfor, og få tre hurtige trin, der effektivt kan få dig i mål med børneværelset.

Loftet – tænk i god belysning og smart opbevaring

Lad os starte ovenfra og ned. Altså med loftet. Det er måske de færreste, der reelt set overvejer loftet som et vigtigt område i forhold til indretningen. Men faktum er, at der er massevis af muligheder netop her. For det første er det altafgørende, at du overvejer, hvilken form for loftbelysning børneværelset skal have. Skal du have flere små lampespots diskret integreret i loftet eller en synlig og kreativ lampe hængende, som skaber blikfang? For det andet rummer loftet stort opbevaringspotentiale. Der findes utallige smarte løsninger såsom hængende reoler, kurve og lignende opbevaringssystemer, der er fastgjort i loftet og dermed frigør gulvplads. Det handler bare om at tænke kreativt – og bogstaveligt talt højt.

Væggene – giv dit barn noget inspirerende at se på med et kreativt fototapet

Hvis vi bevæger os videre til væggene, er det supervigtigt at give dit barn noget inspirerende, flot og sjovt at se på. Dit barn bruger mange af døgnets vågne timer på værelset, og helt kridhvide og nøgne vægge lægger ikke ligefrem op til sjove lege og kreative påfund. Derfor kan du med fordel klistre flotte plakater eller dekorative fototapeter op på væggene, så rummet rent faktisk indbyder til at slippe den barnlige fantasi fri. Vælg netop det motiv og de farvenuancer, som dit barn elsker allermest, så indretningen bliver 100 % personlig og skræddersyet til ham eller hende.

Gulvet – udnyt gulvpladsens optimalt med ruminddeling

Vi ender ude på gulvet, og her kan der være nemme point at hente i forhold til praktisk og moderne indretning, hvis du bruger lidt tid på at overveje, hvordan du reelt set opdeler rummet. Udnyt gulvarealet strategisk ved at opdele det i mindre afgrænsede områder – såsom en hyggekrog, et kreativt hjørne, tumleområde og sengeareal – der kan skabe overblik og struktur. Både for dig og ikke mindst dit barn.

Vi håber, at disse tre trin kan pege dig i retningen af en praktisk og moderne indretning, der passer perfekt til dig – eller måske endnu vigtigere – dit barn.

Held og lykke med indretningen!