Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Hvis du står overfor en flytning, ved du, at man har tusind ting om ørerne. Foruden den store rengøring, som måske aldrig helt er blevet gjort før, skal du have arrangeret selve flytningen, slide og slæbe og afmelde og melde til igen. Der er mange ting at holde styr på, og det kan være nemt at glemme noget i den store forvirring, der ofte kan være under en flytning. Derfor får du i denne korte guide tre gode, hurtige ting, du i hvert fald ikke må glemme, når du flytter.

Din adresse skal flyttes

En af de vigtigste ting, du skal huske at ordne, når du flytter – ja, faktisk inden du flytter – er at skifte adresse på Borger.dk. Det er ikke bare vigtigt, for at din post kommer det rigtige sted hen, men også vigtigt for det offentlige. Derfor får du også automatisk et nyt sygesikringskort, når du er flyttet, for det gamle virker ikke, hvis det ikke stemmer overens med din adresse. Boligstøtte er også afhængigt af den rigtige adresse, og dét er penge, du ikke vil gå glip af. Processen kan dog godt tage lang tid, så sørg for at få det gjort i god tid. Det er nemlig muligt at melde, hvornår flytningen finder sted, så der er ingen undskyldning for ikke at være ude i god tid.

Du skal måske finde ny læge

Hvis du flytter langt væk fra din oprindelige adresse, skal du også huske at finde en ny læge. Her kan det også være en fordel for dig at være ude i god tid, for der er pres på de danske praksisser. Netop derfor er det heller ikke altid muligt at beholde din egen læge, hvis du flytter, så det er uanset hvad en god idé at undersøge, hvordan reglerne for dit pågældende område er, og om du skal skifte. Bemærk her også, at reglerne både gælder for læge og tandlæge. Sidstnævnte hører dog ofte under andre regler, som er lidt mildere, og dine muligheder er derfor også lidt større. Ikke desto mindre er det en vigtig ting at få gjort, når du flytter.

Du skal have styr på dit forbrug

Nogle ting slipper man sjældent udenom, og i dag gælder det for de fleste boliger, at af- og tilmelding ikke sker automatisk, men at du selv skal ind og tjekke det. Det betyder konkret, at du i din gamle bolig skal huske at aflæse alle forbrugsmålerne, så du er sikker på, at du har betalt det rigtige, og så du kan afmelde dig.

Det betyder dog også, at du skal huske at melde dig til forbrugsposterne igen på din nye adresse, og her kan du lige så godt slå to fluer med ét smæk. Der kan nemlig være mange penge at spare på denne post, hvilket aldrig er dumt, især ikke midt i en flytning. Billig el kan være af afgørende betydning, så sørg for at undersøge dine muligheder, og vælg den udbyder, som kan give dig det bedste tilbud.