Dette indlæg er betalt og lavet i samarbejde med den/de samarbejdspartnere der linkes til.

Det kan være en skræmmende, men også spændende, ting at købe bolig for første gang. Måske der er tale om et hus, hvor I skal til at danne familie sammen. Måske det skal være jeres sidste hjem inden plejehjemmet kalder. Ligegyldigt hvad planerne er for købet, skal de dog være sikre, faste og fuldstændigt idiotsikre. Det kan være et stort arbejde at købe bolig, og det kan desuden være meget overvældende, da man for første gang vil føle, at man står helt på egne ben. Derfor er det vigtigt, at man er klar på denne velkomne udfordring.

Med disse råd med på vejen, er I i hvert fald klædt lidt bedre på til et af de største køb i jeres liv. Derudover kan det selvfølgelig altid betale sig at lytte til venner og bekendte, som også for nyligt har købt bolig. Der kan altid komme lidt nyt perspektiv på sagen, hvilket jo aldrig kan skade.

Undgå slemme overraskelser

En af de største frygte for nye boligejere er selvfølgelig, at hele huset (eller lejligheden) falder fra hinanden det øjeblik, I flytter ind. Der er dog rigeligt med reglementer og love, som beskytter mod de værste ulykker. Det er ikke desto mindre end god idé at holde øje med boligens tilstand inden indflytning.

I denne sammenhæng kan I med fordel få nogle professionelle til at se på sagen for jer. Både el og VVS kan ses igennem af en professionel, så I ikke sætter jer fast på et flot hus med skeletter i skabet. Det kan selvfølgelig være besværligt at finde VVS-folk, men heldigvis kan I altid få et godt VVS-tilbud hos haandvaerkeroversigt.dk. Her kan I få rådgivning og hjælp af professionelle VVS-folk til stort set alt mellem himmel og jord.

Forsikringen gør forskellen

Når du står klar til at købe boligen, vil sælger tilbyde dig en ejerskifteforsikring. Og hvis sælger ikke tilbyder dig en sådan, skal du ikke købe boligen. Ejerskifteforsikringen er nemlig dit papir på, at du ikke står alene om eventuelle skader i forbindelse med overtagelsen. Med en ejerskifteforsikring kan du føle højere tryghed over, at sælger stadig står inde for boligen og altså ikke forsøger at få den hurtigst muligt afsat, fordi den egentlig gemmer på en masse ulykker.

Sælger skal betale halvdelen af denne forsikring, så du skal selvfølgelig betale for den anden. Det er desuden muligt for dig at finde en mere udvidet ejerskifteforsikring selv, hvilket sælgeren selvfølgelig stadig skal betale halvdelen af. Ejerskifteforsikringen skal købes samtidig med ejerskiftet, så selvom du kan takke nej, kan du altså ikke fortryde senere.

Få selv syn på sagen

Hvis du gerne vil have fred i sjælen, kan det altid betale sig at kigge godt efter selv. Selvom de færreste boligkøbere er eksperter på området, giver det ro i sindet lige at give din fremtidige bolig et nøje og kritisk blik. Tjek hjørner, radiatorer, lofter, vinduer, kælderrum, og hvad der ellers måtte være af områder, som kan skabe problemer i fremtiden. Såfremt du køber hus, er det altid godt at tjekke have og den udvendig side af huset. Hvis du er ved at købe lejlighed, bør du desuden se, hvor meget information du kan få ud af lejerforeningen angående vedligeholdelse, naboskab og så videre. Jo bedre informeret du er om boligen, inden du køber den, des gladere vil du sidenhen blive for den.